Hygiejnekursus

”Hygiejnekursus for personer der erhvervsmæssigt håndterer levende svin” er et e-læringsprogram med fokus på hvordan man kan mindske risikoen for at sprede mikroorganismer fra stald til samfund.

Du som arbejder med levende svin kan opnå et kursusbevis, såfremt du logger dig på med NemID, gennemfører kurset og gennemgår den afsluttende test.

”Hygiejnekursus for personer der erhvervsmæssigt håndterer levende svin” is an e-learning course for persons working with live pigs. If you log-in with NemID, and do the whole course including a test, you will achieve a certificate.

Gode råd inden du starter dit kursus

For at være sikker på at du får dit kursusbevis, skal du

 • logge dig på hygiejnekurset med dit personlige NemID
 • sikre dig at du angiver din korrekte mailadresse
 • sikre dig at du har angivet den korrekte fødselsdato
 • sikre dig at du under kurset har stabil netadgang (tryk på ”opdater/reload” undervejs, eller tryk F5-knappen).

VIGTIGT: Når du har gennemført dit kursus – og du stadig er logget ind med NemID - kan du udskrive eller gemme dit kursusbevis ved at klikke på dit navn i øverste højre hjørne, vælge Kursushistorik/ Course History, og derefter vælge ”View certificate”. Dit kursusbevis vil også automatisk –inden for 1-2 dage - blive sendt til den mailadresse du har opgivet, vær dog opmærksom på at din mailkonto kan placere dit kursusbevis i en fx spammappe. Hvis ikke kursusbeviset er fremkommet inden for denne periode, kontakt os på mrsaidyr@ssi.dk.

Klik her for at starte dit kursus/ Please enter here: ”Hygiejnekursus for personer der erhvervsmæssigt håndterer levende svin”

Der opleves i øjeblikket driftsforstyrrelser med hygiejnekurset. Ved problemer med login, kontakt da vores rådgivningstjeneste på mail mrsaidyr@ssi.dk eller telefonisk på 4171 4866.
Vi beklager ulejligheden.

Hygiejnekursus

Spørgsmål og svar om hygiejnekurset

Detaljeret teknisk hjælp til opsætning for at kunne anvende hygiejnekurset

Ventetid på MitID/NemID

I nogle kommuner er der lang ventetid på at få MitID/NemID, og det kan være vanskeligt at nå at tage det obligatoriske hygiejnekursus indenfor en måned fra ansættelsesdato, som lovgivningen kræver. Det er derfor vigtigt, at man kan fremvise dokumentation for, at man har ansøgt om MitID/NemID, men endnu ikke modtaget MitID/NemID. De fleste kommuner har mulighed for give dig den dokumentation i form af en mail.

Når du booker en tid i Borgerservice, så spørg om de kan kvittere med en mail, der oplyser, hvornår du har en tid i Borgerservice, og hvis det ikke er tilfældet, så spørg i Borgerservice, hvordan de kan være behjælpelig med anden form for dokumentation.

Vi anbefaler, at du i ventetiden tager det åbne hygiejnekursus, så du har viden om forebyggelse af husdyr-MRSA. Når du får MitID/NemID, skal du tage kurset via MitID/NemID og få et kursusbevis. Kurserne er ens, men kun i kurset hvor man skal logge på med MitID/NemID, får du et kursusbevis. Kursusprogrammet gemmer kursusbeviset, så det opbevares elektronisk og kan genfindes.

Jeg har ikke fået mit kursusbevis, hvad kan jeg gøre?

Kursusbeviset kan ende i din mailkontos ”spambakke” eller ”reklamebakke”, prøv at kigge der. Hvis det ikke giver resultat, kan du gøre følgende:

 • Log på kurset med NemID, klik på dit navn i øverste højre hjørne, vælg Kursushistorik/Course History, og klik derefter på certifikatikonet i højre side. Der står ’Certificate’, hvis du holder musen over ikonet. Så kan du printe og/eller gemme dit kursusbevis.
 • Hvis du har gjort ovenstående og der ikke fremkommer ”View certificate”, anbefaler vi at du kontakter os (se nedenfor)
 • Hvis du har skrevet en forkert mailadresse kan du ændre den i Min profil/My profile.

Hvis det ikke løser dit problem kan du kontakte os på MRSAiDyr@ssi.dk eller på mobil 4171 4866 mellem kl. 9-15.

Mit navn er ikke på mit kursusbevis, hvad kan jeg gøre?

Nogle brugere får ikke deres navn på kursusbeviset, men derimod ”Pseudonym”. Kursusbeviset er stadigt gyldigt. Hvis du ønsker, at dit navn skal fremgå af kursusbeviset kan du ændre dette via selvbetjeningen hos NemID. Herefter skal du gennemføre testen endnu engang.

Der er forkert fødselsdato på mit kursusbevis, hvad kan jeg gøre?

Nogle brugere får tastet en forkert fødselsdato, når de logger på første gang. Kursusbeviset er stadigt gyldigt.

Flere brugere på samme computer

Hvis I er flere, der bruger samme computer for at få kurset, er det vigtigt at du ikke gennemfører kurset i en anden persons NemID. Dette kan du sikre dig ved at lukke alle browservinduer, starte din browser igen og så logge dig på med dit personlige NemID.

Internettet afbrydes mens du tager kurset

Hvis internetadgangen afbrydes mens du tager kurset, vil registrering af din kursusdeltagelse blive afbrudt. Derfor er du nødt til at logge dig på igen med NemId. Du kan sikre dig om du er på internettet ved at trykke på ”opdater/reload” undervejs, eller tryk F5-knappen undervejs.

Jeg er fritaget for NemID

Er du registreret som fritaget for NemID, men har fået at vide at du skal gennemføre dette kursus, så kontakt os på MRSAiDyr@ssi.dk.

Pop op vindue på PC-brugere

Der vil fremkomme følgende besked:

Pop op vindue

 1. Tryk på 'Tillad én gang'. 
 2. Herefter skal du igen trykke på det blå hygiejnekursus billede 
 3. og derefter på den grønne knap ”Continue”. 

Pop op vindue på Ipad, Iphone og Mac

 1. Tryk på 'Indstillinger'
 2. Vælg 'Safari'
 3. Vælg 'Generelt'
 4. Slå 'Bloker ekstra vinduer' fra. 

Pop op vindue i Google browsere eller på Android-telefoner/tablets

 1. Åbn 'Chrome'
 2. Klik på 'Mere' øverst til højre Chrome
 3. Klik på 'Indstillinger' 
 4. Klik på 'Avanceret' nederst 
 5. Klik på 'Indstillinger for indhold' under 'Beskyttelse af personlige oplysninger' 
 6. Klik på Pop op-vinduer - Slå 'Tilladt' fra. 

Kig i programmet uden at få et kursusbevis

Hygiejnekurset kan også gennemlæses – uden at du får et kursusbevis. Tryk her for at åbne et link til det åbne kursus

Kontakt os

Du kan kontakte Rådgivningstjenesten om husdyr-MRSA på mail: MRSAiDyr@ssi.dk eller ring mellem kl. 9-15 på tlf. 4171 4866. Rådgivningstjenesten om husdyr-MRSA rådgiver både personer, der er beskæftiget i svineproduktionen, andre borgere samt sundhedsprofessionelle.